e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Γόνιμη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου με τη σχισματική Κοινότητα Αγ. Σπυρίδωνος Clayton Μελβούρνης


Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου με τη σχισματική Κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνος στο Clayton της Μελβούρνης πραγματοποιήθηκε, σήμερα 16 Ιουλίου 2019, στα γραφεία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σύδνεϋ. 

Ο Σεβ. κ. Μακάριος δέχθηκε την αντιπροσωπεία της Κοινότητας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μάνταλο, τον Ταμία κ. Ιωάννη Μπίνο και τους δύο πρώην κληρικούς Χριστόδουλο Βασιλάρη και Γεώργιο Αθανασιάδη. 

Ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε το αίτημα διαλόγου για αποκατάσταση της κοινότητας στην εκκλησιαστική κανονικότητα και υποσχέθηκε από την πλευρά του ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός. Παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος αναφέρθηκε στην ενωτική και αγαπητική διάθεση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου προς αποκατάσταση κάθε εκκλησιαστικής αντικανονικότητας. 

Το κλίμα της συναντήσεως ήταν θετικό και αρκετά συγκινητικό, οι δε αντιπρόσωποι απεχώρησαν από το Αρχιεπισκοπικό Γραφείο γεμάτοι αισιοδοξία και ικανοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: