e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Εγκαινιάζεται το Ενοριακό Σπίτι Πολιτισμού στο Μπανάτο Ζακύνθου (9.8.2019, 8.30 μμ)


Είμαστε στην ευχάριστη θέση, ως Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Υπεραγίας Θεοτόκου Βανάτου εν Ζακύνθω, να παρουσιάσουμε (και από εδώ) μια ταπεινή, αλλά φτιαγμένη με αγάπη, αίθουσα βιβλιοθήκης και εκδηλώσεων, παραδίπλα στον Ναό της Παναγούλας μας. 
     Η αίθουσα και οι βοηθητικοί χώροι προέκυψαν μετά από διαθήκη εν ζωή της μακαριστής συντοπίτισσάς μας Αθηνάς (Διονούλας) Κλάδη, η οποία θέλησε να συνεισφέρει στο ενοριακό έργο, κληροδοτώντας το σπιτάκι της -μετά θάνατον- στον Ναό. 
     Όλα αυτά τα χρόνια, ελλείψει πόρων, το σπιτάκι "μαράζωνε" ως αμελητέα αποθήκη και φθάσαμε στο δίλημμα προ τριετίας ή να κατεδαφισθεί ή να αποκατασταθεί. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προέκρινε την δεύτερη λύση και, μες από σύντονες προσπάθειες, αιματηρές οικονομίες -μάλιστα δε σε καιρούς οικονομικής κρίσης-, στηριζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στον οβολό ενοριτών και μη, να ολοκληρωθεί πρόσφατα το έργο και πλέον να δίδεται σε χρήση, ως Βιβλιοθήκη (το έργο αυτό έπεται) και ως στέγη μικρών ή ειδικών εκδηλώσεων του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς".
     Τα Εγκαίνια της ταπεινής αυτής στέγης Πολιτισμού θα γίνουν την Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019, ώρα 8.30 το βράδυ, με τον προβλεπόμενο Αγιασμό, τον οποίο θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄
     Ακολούθως θα παρουσιασθεί -ως πρώτη εκδήλωση στον χώρο- διπλή έκθεση φωτογραφίας δύο νεαρών καλλιτέχνιδων, της Καλλιόπης Ζιάκα και της Λουκίας Καποδίστρια, με γενικό τίτλο "δέκα συν δέκα". Την παρουσίαση θα κάνει η Κατερίνα Δεμέτη, Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.
     Είσθε όλοι καλεσμένοι!
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου






Δεν υπάρχουν σχόλια: