e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Πραγματεία για το κύρος χειροτονίας κληρικών χειροτονηθέντων από Επίσκοπο καθηρημένο και σχισματικό (Νεοελληνική απόδοση: Δρ Κων. Δ. Μενιδιάτης)


Δημοσιεύεται ακολούθως, σε νεοελληνική απόδοση του Δρος Κωνσταντίνου Μενιδιάτη, η «ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΥΠΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΝΤΩΝ, ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΣΑ ΥΠΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΓΧΙΑΛΟΥ, ΝΥΝ ΔΕ ΣΜΥΡΝΗΣ» εκδοθείσα εν Σμύρνη το έτος 1887, το πρωτότυπο της οποίας βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έχουμε μάλιστα κι εμείς δημοσιεύσει στο Νυχθημερόν ΕΔΩ!

Η εν λόγω μεταγραφή φέρει τον ακριβή τίτλο: ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΓΧΙΑΛΟΥ, ΝΥΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: