e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Μια Κυριακή του 2006 στην Grenoble των Γαλλικών Άλπεων με τον π. Γεράσιμο Σκαρτσή (+2.10.2019)


Γράφει και παρουσιάζει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Σκαρτσής ανήκει και αυτός στην πολύβουη Χώρα της Αιωνότητας. Από τις 2 Οκτωβρίου 2019 πέρασε στην άλλη Όχθη, εκεί όπου δεν υπάρχει οδύνη, λύπη, στεναγμός. Μια πολυκύμαντη ζωή έληξε και πλέον ο αμετανόητος Ζακυνθινός διέφυγε στην Άνω Πατρίδα μέσω μιας ξένης πατρίδας, της Grenoble της Γαλλίας, όπου έζησε και υπηρέτησε ιερατικώς κάτι λιγότερο από δεκαπέντε χρόνια. 
     Προερχόταν από μικρή ιερατεία στο Άαχεν της Γερμανίας, όπου κι εκεί μετέβη μετά την τραυματική εμπειρία που έλαβε στο Γιοχάνσεμπουργκ, μετά την απόσπασή του από τη γενέτειρα Ζάκυνθο. Στο Γιοχάνεσμπουργκ της αδίστακτης εγκληματικότητας, επειδή του ζήτησαν κάποιοι περαστικοί το κινητό τηλέφωνό του και δεν τους το έδωσε, τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ στην κοιλιακή χώρα και διέφυγε τον θάνατο, μετά από πολύ μεγάλο διάστημα νοσηλείας του στην Εντατική νοσοκομείου της Νοτίου Αφρικής. Έτσι, κατέληξε στην Grenoble της νοτιοανατολικής Γαλλίας, στην πόλη αυτή των Γαλλικών Άλπεων. 
     Εκεί τον επισκεφτήκαμε στα τέλη του Ιουλίου 2006, για να τον δούμε από κοντά, να του κάνουμε παρέα και να συλλειτουργήσουμε, ασφαλώς με την κανονική άδεια του οικείου Μητροπολίτη Σεβ. Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. 
     Ο ίδιος ο παπαΓεράσιμος και η Ελληνική Κοινότητα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασίλη Ζάμπαλα μάς δέχτηκαν θερμά και μας ξένισαν με αγάπη. Διατηρούμε πάντα θερμές αναμνήσεις και νοσταλγίες από εκείνο το ταξίδι μας, η δε σημερινή αναμόχλευση του σχετικού φωτογραφικού αρχείου και η παρουσίαση της θείας Λειτουργίας της 30ής Ιουλίου 2006 στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου Grenoble γίνεται εις μνήμην του φευγάτου Φίλου μας π. Γερασίμου, του οποίου η ψυχή προσευχόμαστε να βρει τόπο αναπαύσεως δίπλα στον θρόνο του Αγίου Θεού!... 








































Δεν υπάρχουν σχόλια: