e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με Ίμβριους



Με Ίμβριους που ζουν στη Θεσσαλονίκη και με απογόνους τους συναντήθηκε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε κατάστημα ψιλικών και τροφίμων, το οποίο διατηρεί νεαρός επιχειρηματίας με καταγωγή από την Ίμβρο, στην οδό Γαμβέτα, στη Θεσσαλονίκη.

Τον κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο συνόδευε ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, υποδέχθηκαν θερμά μέλη της Ένωσης Ιμβρίων Μακεδονίας - Θράκης, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Ένωσης, Παύλος Σταματίδης και ο γραμματέας της Γιώργος Κομνηνάρας, καθώς και παλιοί φίλοι του Οικουμενικού Πατριάρχη, γεννημένοι στην Ίμβρο. Ο κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε μαζί τους και τους έδωσε τις ευχές του.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, καθώς οι συντοπίτες του, του  αφιέρωσαν μια τούρτα για τα πενήντα χρόνια ιεροσύνης, που συμπληρώνονται αύριο, αφού χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στις 19.10.1969.

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε για να παραστεί στα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών στην αίθουσα τέχνης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Φ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: