e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ποιος είναι ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Κισούμου κ. Μάρκος


Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Κισούμου κ. Μάρκος (Θεοδόσης) γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής από Ελληνοκύπριους γονείς. Τελείωσε το Γυμνάσιο σε αγγλικό σχολείο και το Λύκειο στο ελληνικό σχολείο της πόλης Μπενόνι, όπου μεγάλωσε και αργότερα έγινε και ιερέας στον Ναό του Αγίου Αθανασίου της Ελληνικής Κοινότητας Μπενόνι. 


Με πρόταση του αείμνηστου Μητροπολίτου Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας Ιωάννου, σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με υποτροφία από το Υπουργείο Μακεδονίας, αποφοιτήσας το έτος 2002. 

Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο Ζ΄ την 1η Ιανουαρίου 2001 και Πρεσβύτερος τον Αύγουστο του ίδιου έτους από τον πρώην Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας και νυν Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ. 

Διορίστηκε ιδιαίτερος Γραμματέας του Πατριαρχικού Γραφείου από τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ το 2005. Από το 2007 διορίστηκε στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και το 2008 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου βοήθησε, με τις ευχές του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνού, στην διοργάνωση της ομάδος νεολαίας, κατηχητικού σχολείου και ομάδος μελέτης Αγίας Γραφής.

Επαρχιούχος Επίσκοπος Κισούμου εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας την 9η Οκτωβρίου 2019.


Δεν υπάρχουν σχόλια: