e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Κυριακή, 1.12.2019, στη Φανερωμένη Μπανάτου, τιμώντας τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη


Σήμερα το πρωί, Κυριακή ΙΔ΄ Λουκά, 1η Δεκεμβρίου 2019, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω της Ζακύνθου, στο πλαίσιο της κυριακάτικης θείας Λειτουργίας κι ενόψει της αυριανής μνήμης του, τιμήσαμε τον νέο Όσιο της Εκκλησίας μας, Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. 
     Έγινε Αρτοκλασία, στο δε τέλος της Λειτουργίας έγινε ο πρωτομηνιάτικος Αγιασμός. 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομιλώντας προς τους εκκλησιαζόμενους, αναφέρθηκε στη αέναη Χάρη του Θεού προς τους σύγχρονους ανθρώπους, να καθιερώνει και να προτείνει ενώπιόν μας νεότερους εξ ημών Αγίους, τους οποίους δυνάμεθα -εν γη ερήμω και αβάτω και ανύδρω- να έχουμε φωτεινά υποδείγματα στη μαθητεία μας προς την αρτίωση της πνευματικής ζωή ενός εκάστου. 
     Έψαλαν οι Ιεροψάλτες της Ενορίας μας κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης.
[Φωτογραφίες: Σπύρος Χρ. Δρογγίτης]





















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: