e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Η εόρτια Σύναξη της Παναγίας και τα ονομαστήρια του Εφημερίου εν Βανάτω της Ζακύνθου


Πρωί Πέμπτης, 26ης Δεκεμβρίου 2019, δεύτερης ημέρας της εορτής της Θείας Γέννας, επίσημη Ευχαριστιακή Σύναξη της Θεοτόκου, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, παράλληλα με τα ονομαστήρια του Εφημερίου π. Παναγιώτου Καποδίστρια, κατά τη ζακυνθινή συνήθεια.
     Ομίλησε εμπνευσμένα απ' άμβωνος ο συμπροσευχόμενος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κεφαλληνός, αναφερθείς τόσο στην πανίερη μορφή της Θεομήτορος και την κομβική συμβολή Της στην ενανθρώπηση του Θείου Λόγου ως δοχείου και αγωγού της Χάριτος προς την ανθρωπότητα, όσο και στον εορταζόμενο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παναγιώτη, προς τον οποίον εξέφρασε αγαπητικά και de profundis αισθήματα, θεωρώντας ότι εκφράζει και τις σκέψεις όλου του Ιερού Κλήρου για τον διοικητικώς προϊστάμενό τους, μαζί με συγγνώμη για ενδεχομένους παραπικρασμούς τού έχουν προξενήσει.
     Το ψαλτήρι τίμησαν ευφρόσυνα ο ιεροψάλτης Βανάτου κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, ο ιεροψάλτης τού εν τη πόλει Ζακύνθου Ναού της Θείας Αναλήψεως κ. Διονύσιος Πόθος και ο βοηθός ιεροψάλτης κ. Σπυρίδων Σαρατσένος,
     Αμέσως μετά, στο πρεσβυτέριο του π. Καποδίστρια, ακολούθησε εόρτια δεξίωση, παρόντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου και Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, του Καθηγουμένου της Μονής Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου Γέροντος Διονυσίου, Ιερέων, Εκκλησιαστικών Συμβούλων, Ιεροπαίδων και φίλων του άγοντος τα ονομαστήριά του.
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: