e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Βραδυνή Προηγιασμένη Λειτουργία στη μικρή Ενορία του Δράκα Ζακύνθου


Βράδυ Τετάρτης, 20ής Μαρτίου 2019, για την θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων σε μιαν από τις μικρότερες ενορίες της Ζακύνθου, αυτήν του Αγίου Δημητρίου Δράκα, όπου εφημερεύει ο π. Ιωάννης Ρένεσης. 
     Προσκεκλημένος ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος, εκτός της συμμετοχής του στην Προηγιασμένη, εξήγησε το πώς και το γιατί της εν λόγω θείας Λειτουργίας.


Ο Γαλλίας Εμμανουήλ για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο


Στο Ελσίνκι προσεκλήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ υπό του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντος, για να ομιλήσει στην ιερατική σύναξη της Εκκλησίας Φιλλανδίας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην πρωτεύουσα της χώρας. 

Το θέμα το οποίο ανέπτυξε ήταν "Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας". 

Στην εν λόγω σύναξη μετείχαν οι πλείστοι του ιερού κλήρου της Εκκλησίας Φιλλανδίας με επικεφαλής τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντα, καθώς και τον Σεβ. Μητροπολίτη Όουλου κ. Ηλία και τον Θεοφ. Επίσκοπο Γιοένσου κ. Αρσένιο.

Βιογραφικό σημείωμα του εψηφισμένου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης (κατά κόσμον Δημήτριος Κοτσομύτης) εγεννήθη εις Αίπειαν Δήμου Καλαμάτας.

Απεφοίτησεν αριστούχος εκ της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεξεπαιδεύθη επί τετραετίαν εις την Βυζαντινήν Φιλολογίαν εις το Πανεπιστήμιον του Μονάχου.

Εκάρη Μοναχός εις την Ιεράν Μονήν Σαγματά την 15ην Αυγούστου 1982 και την 23ην του ιδίου μηνός εχειροτονήθη Διάκονος, υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας, και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ. Ιερωνύμου. Την 1ην Μαΐου 1985, πάλιν υπό του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου, εχειροτονήθη Πρεσβύτερος, χειροθετηθείς εις Αρχιμανδρίτην. 

Το 1982 διωρίσθη Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. Υπό την ιδιότητα ταύτην και επί 16 συναπτά έτη (1982-1998) εκαλλιέργησε συστηματικώς το γραπτόν και προφορικόν κήρυγμα και διηκόνησε εις διαφόρους τομείς του πνευματικού έργου, συμβάλλων ιδιαιτέρως εις την επιμόρφωσιν των νέων Κληρικών. Διετέλεσε επίσης εκδότης της μηνιαίας εφημερίδος της ως είρηται Ιεράς Μητροπόλεως υπό τον τίτλον «Εκκλησιαστική Μαρτυρία».

Τον Ιανουάριον του 1999 μετετέθη εις την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών και διωρίσθη Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου, εις την ανακαίνισιν του οποίου κοπιωδώς συνετέλεσε, ανεγείρας εκ βάθρων Πνευματικόν Κέντρον και βοηθητικούς χώρους διά την λειτουργίαν των ποικίλων ποιμαντικών δραστηριοτήτων και αναπτύξας πλουσίαν δραστηριότητα διά την ανάπτυξιν του ενοριακού έργου. 

Υπηρέτησε παραλλήλως επί εικοσαετίαν, από του 1999 έως το 2019, εις την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, των Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών Χριστιανικών Μνημείων και Πολιτιστικής Ταυτότητος, και από του 2008 ως Β’ Γραμ­μα­τεύς και εν συνεχεία Α’ Γραμ­μα­τεύς Πρακτικογράφος Αυτής.

Την 10ην Οκτωβρίου 2014 διωρίσθη Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εξελέγη υπό της Σεπτής Ιεραρχίας Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μεθώνης. Η εις επίσκοπον χειροτονία του ετελέσθη την 13ην Οκτωβρίου 2014 εις τον Ιερόν Ναόν Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου, υπό του Μακαριωτάτου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου, ομού μετά πολλών Αρχιερέων. 

Επί των ημερών της τεσσάρων και ήμισυ ετών διακονίας του από της θέσεως του Αρχιγραμματέως, επραγματοποιήθη χωροταξική αναδιάταξις και αποκέντρωσις των Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος διά την ευρυθμοτέραν λειτουργίαν αυτών και την εξυπηρέτησιν του Χριστεπωνύμου Πληρώματος. 

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Συνόδου, τα Εκκλησιαστικά Δικαστήρια, το Γραφείον Επικυρώσεων και το Γραφείον Τύπου, μετεφέρθησαν εις μείζονας ανακαινισθέντας χώρους του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου. Επερατώθη η διαδικασία μεταστεγάσεως του Ραδιοφωνικού Σταθμού και της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ε.Μ.Υ.Ε.Ε.) εις κτίριον ιδιοκτησίας Αυτής επί της οδού Αθηνάς (αριθμ. 30) εν Αθήναις. Ωσαύτως, ωλοκληρώθη η υλοποίησις της ψηφιοποιήσεως του Ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ι.Α.Ε.Ε.). Τέλος, εμερίμνησε διά την βιβλιοδεσίαν των Πρακτικών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας από τους έτους 2008 έως και σήμερον, εις εξήκοντα πέντε (65) τόμους, οίτινες αποτελούν την σύγχρονον ιστορίαν της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ομιλεί την Γερμανικήν γλώσσαν.

Την 20ήν Μαρτίου 2019 εξελέγη υπό της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Περιστερίου.

Βιογραφικό σημείωμα εψηφισμένου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος (κατά κόσμον Διονύσιος Αβραμιώτης) εγεννήθη στην Κέρκυρα.

Έλαβε εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα. Εφοίτησε στο Α’ Οικονομικό Γυμνάσιο Αθηνών. Εν συνεχεία εσπούδασε στο Νομικό, Θεολογικό και Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και αρκετά καλά Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

Μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Ασωμάτων – Πετράκη, όπου εγκαταβίωσε επί 30 συνολικά έτη, τα 25 εκ των οποίων διετέλεσε Ηγουμενοσύμβουλος. Επί 4 έτη εγκατεβίωσε στις Ιερές Μονές Ξηροποτάμου και Μεγίστης Λαύρας στο Άγιον Όρος, όπου διηκόνησε ως εφημέριος και Γραμματεύς.

Διάκονος εχειροτονήθη το 1979, τη ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, υπό του τότε Διαυλείας και νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και Πρεσβύτερος εχειροτονήθη το 1981 υπό του αειμνήστου Γέροντός του, Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Μελετίου. 

Εχειροτονήθη Επίσκοπος Σαλώνων την 10ην Μαρτίου 2012 υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και εξελέγη Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης την 20ήν Μαρτίου 2019.
Υπηρέτησε ως ιεροκήρυξ στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης και ως εφημέριος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου. Διεκρίθη ιδιαιτέρως ως ιεροκήρυξ και εξομολόγος.

Από το 1988 υπηρετεί στην Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, της οποίας είναι Γενικός Διευθυντής από την 1ην Απριλίου 2011. Κατά την διάρκεια της θητείας του συνετέλεσε στην ανόρθωση των οικονομικών της Εκκλησίας, στην κατασκευή αρκετών κτηρίων και στην ριζική ανακαίνιση του Συνοδικού Μεγάρου. 

Έχει συγγράψει άρθρα και επιστημονικές μελέτες. 

Βιογραφικό σημείωμα εψηφισμένου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. ΑθανασίουΟ Εψηφισμένος Μητροπολίτης κ. Α­θα­νά­σιος Γι­αν­νουσάς γεν­νή­θηκε στην Α­θήνα το 1971. Το 1993 έλαβε το πτυχίο της Θε­ο­λο­γι­κής Σχο­λής του Πα­νε­πι­στη­μίου Α­θη­νών και α­κο­λού­θησε με­τα­πτυ­χι­α­κές σπου­δές στον ι­στο­ρικό το­μέα της Θε­ο­λο­γίας. Τυγ­χά­νει πτυ­χι­ού­χος της αγ­γλι­κής γλώσ­σης, ενώ γνω­ρί­ζει και την γερ­μα­νική. 

Ε­κάρη Μο­να­χός στην Ι­ερά Μονή Κοι­μή­σεως Θε­ο­τό­κου Πεν­τέ­λης το 1995. Την ί­δια χρο­νιά χει­ρο­το­νή­θηκε Δι­ά­κο­νος υπό του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Κί­τρους, Κα­τε­ρί­νης και Πλα­τα­μώ­νος κ. Α­γα­θο­νί­κου με την ά­δεια και ευ­λο­γία του μα­κα­ρι­στού Αρ­χι­ε­πι­σκό­που Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κυ­ρού Σε­ρα­φείμ. Υ­πη­ρέ­τησε στον Ι­ερό Ναό Α­γίου Νι­κο­λάου ο­δού Α­χαρ­νών. 

Το 1996, αφή­νον­τας η­μι­τε­λείς τις με­τα­πτυ­χι­α­κές του σπου­δές, α­κο­λού­θησε τον πνευ­μα­τικό πα­τέρα του, Σε­βα­σμι­ώ­τατο Μη­τρο­πο­λίτη Κα­στο­ρίας κ. Σε­ρα­φείμ, στην Κα­στο­ριά. Το 1997 χει­ρο­το­νή­θηκε Πρε­σβύ­τε­ρος και έ­κτοτε υ­πη­ρε­τεί στον Ι­ερό Ναό Αγίου Γε­ωρ­γίου πό­λεως Κα­στο­ριάς. 

Το 1998 δι­ο­ρί­σθηκε από την Ι­ερά Σύ­νοδο της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος Πρω­το­σύγ­κελ­λος της Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λεως Κα­στο­ρίας. Δι­α­κο­νεί συγ­χρό­νως τον το­μέα του κη­ρύ­γμα­τος, της Ε­ξο­μο­λο­γή­σεως, κα­θώς και της φι­λαν­θρω­πίας. 

Το 2012 έ­λαβε το ο­φφί­κιο του Αρ­χι­μαν­δρί­του του Οι­κου­με­νι­κού Θρό­νου από τον Πα­να­γι­ώτατο Οι­κου­με­νι­κό Πα­τρι­άρ­χη κ. Βαρ­θο­λο­μαίο.

Εκλογές νέων Μητροπολιτών Σισανίου, Γλυφάδας και Περιστερίου

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, στην δεύτερη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία. Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνέχεια της χθεσινής εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και της επ’ αυτής συζητήσεως, ομοφώνως απεφάσισε σήμερα:

1. Συγχαίρει την Ειδική Συνοδική Επιτροπή «Διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος» για το ότι έφερε εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε από την Ιεραρχία και για την από 19.3.2019 Εισήγηση.

2. Εμμένει στην απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018, ήτοι να συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αλλά «να εμμείνη στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος». 

3. Προσδιορίζει έτι περαιτέρω τα θέματα, στα οποία θα συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, ήτοι τις οργανικές θέσεις των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, την αποζημίωση για την απαλλοτριωθείσα εκκλησιαστική περιουσία έως το 1939, τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας μετά τις Συμβάσεις της 18.9.1952.

4. Αποδέχεται το υπ' αριθμ. πρωτ. 464/206/8.2.2019 κείμενο θέσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που εστάλη κατόπιν εισηγήσεως της Ειδικής Επιτροπής Σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας στους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων πριν την πρώτη ψηφοφορία της Ολομέλειας της Βουλής στις 12.2.2019, σχετικά με τις προταθείσες προς αναθεώρηση διατάξεις των άρθρων 3, 13 παρ. 5, 21 παρ. 1, 33 παρ. 2 και 59 παρ. 1-2 του Συντάγματος. 

5. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην ανωτέρω επιχειρούμενη συνταγματική μεταβολή και ευελπιστεί ότι η επόμενη αναθεωρητική Βουλή δεν θα καταργήσει ή αλλοιώσει τα άρθρα του Συντάγματος, που αναφέρονται στην πολιτισμική και κοινωνική ιδιοπροσωπεία του Έθνους μας και την προστασία της οικογένειας, που είναι το κύτταρο του κοινωνικού ιστού.

Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Σισανίου και Σιατίστης. Επί συνόλου 77 ψηφισάντων, η πρόταση δι’ εκλο­γής έλαβε 67 ψήφους και η πρόταση διά καταστάσεως 8 ψήφους. Επίσης ευρέθη και 1 άκυρη και μία λευκή ψήφος. Κατόπιν η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης δι’ εκλο­γής.

Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης δι’ εκλο­γής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρ­χι­μαν­δρί­της κ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ψήφους 73
2) Αρ­χι­μαν­δρί­της κ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ψήφους 32
3) Αρ­χι­μαν­δρί­της κ. Xριστοφόρος Αγγελόπουλος, ψήφους 14

Επίσης ευρέθη και μία λευκή ψήφος.

Κατά την δεύτερη ψηφοφορία και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, με 71 ψήφους, επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, έλαβε 5 ψήφους. Επίσης ευρέθη και μία λευκή ψήφος.

Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης. Επί συνόλου 77 ψηφισάντων, η πρόταση δι’ εκλο­γής έλαβε 62 ψήφους και η πρόταση διά καταστάσεως 14 ψήφους. Επίσης ευρέθη και 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης δι’ εκλο­γής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν:

1) Αρ­χι­μαν­δρί­της κ. Αλέξιος Ψωίνος, ψήφους 52 
2) Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, ψήφους 50
3) Αρ­χι­μαν­δρί­της κ. Αμφιλόχιος Ρουσσάκης, ψήφους 21

Επίσης ευρέθη και 1 λευκή ψήφος.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, με 38 ψήφους, επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος Ψωίνος, έλαβε 38 ψήφους. Επίσης ευρέθη και μία λευκή ψήφος.

Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Περιστερίου. Επί συνόλου 77 ψηφισάντων, η πρόταση δι’ εκλο­γής έλαβε 63 ψήφους και η πρόταση διά καταστάσεως 13 ψήφους. Επίσης ευρέθη και 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου δι’ εκλο­γής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν:

1) Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ψήφους 68
2) Ἀρ­χι­μαν­δρί­της κ. Πλάτων Κρικρής, ψήφους 9
3) Ἀρ­χι­μαν­δρί­της κ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ψήφους 6

Επίσης ευρέθησαν και 4 λευκές και μία άκυρη ψήφοι.

Επί της τρίτης ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Περιστερίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, με 63 ψήφους επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γεράσιμος Καραμολέγκος έλαβε 1 ψήφο. Επίσης ευρέθησαν 12 λευκές και 1 άκυρη ψήφοι.

Μετά το πέρας της Συνεδριάσεως, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα των νεοεκλεγέντων Μητροπολιτών στην αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη οι Εψηφισμένοι Μητροπολίτες, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, Περιστερίου κ. Κλήμης καί Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, έδωσαν το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και πιστών.

Η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου θα τελεσθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα ολοκληρώσει τις εργασίες της αύριο, Πέμπτη 21 Μαρτίου ε.έ.

Η Επιτροπή Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας