e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη τιμάμε εν Βανάτω Ζακύνθου (Κυριακή, 1.12.2019)


Την ερχόμενη Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, θα προεορτασθεί η πανσεβάσμια μνήμη του νέου Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, εδώ στο Μπανάτο Ζακύνθου, αφιερώνοντας την Αναστάσιμη Ευχαριστιακή Σύναξή μας, στον Ναό της Φανερωμένης μας, σε Αυτόν!

Από τις 8 έως τις 10.15 το πρωί, θα λάβουν χώραν ο Όρθρος, η Αρτοκλασία, η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός για την Πρωτομηνιά. Στο μέσο της Συνάξεως θα υπάρχει για προσκύνημα καλαίσθητο Εικόνισμα του Οσίου Πατρός, διά χειρός Αναργύρου Σκαλιώτη! 

Οι φιλάγιοι ας προσέλθουν!

Οι Μητροπολίτες Δωδώνης και Ζακύνθου στο Φανάρι για την Θρονική Εορτή 2019
Οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ βρίσκονται από σήμερα και αύριο στο ιερό Κέντρο των Ορθοδόξων, το Φανάρι, τιμώντας την Θρονική Εορτή της Μητρός Εκκλησίας. Απόψε είχαν συνάντηση τόσο με τον Πρωτοκορυφαίο της υπ' ουρανόν Ορθοδοξίας, Παν. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, όσο και με τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄. 
[Φωτο-ανταπόκριση: π. Σεραφείμ Κονίδης]

Εσπέρια Θρονικής Εορτής 2019 υπό τον Αλεξανδρινό Προκαθημένο. Ευχαριστίες Κιεβινών προς Θεόδωρον [photos - video]


Εσπέρας 29ης Νοεμβρίου 2019, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, για την εόρτιο Εσπερινό της Θρονικής Εορτής του Φαναρίου, εν όψει της αυριανής μνήμης του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Χοροστάτησε ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό ΠατριαρχείοΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Επίσημος Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης επισκέπτεται την Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να παραστεί στην εορτή της μνήμης του ιδρυτού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του  Πρωτοκλήτου. 

Ιεράρχες από Ιεροσόλυμα και Κύπρο επισκέπτονται το ΦανάριΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Επίσκεψη στην Έδρα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κομιστής του αδελφικού ασπασμού του Πατριάρχου του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επίκαιρα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Ο Παναγιώτατος ζήτησε από τον Ιεράρχη της Σιωνίτιδος Εκκλησίας να μεταφέρει την αγάπη και τις ευχές του προς τον Πατριάρχη Θεόφιλο, το σύνολο της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας αλλά και προς τον πιστό λαό του Θεού που διαβιοί στους Τόπους που συνδέθηκαν με την επίγεια παρουσία, το μαρτύριο και την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε με εγκαρδιότητα τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου κατά τη Θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, καθώς επίσης, Βουλευτές και στελέχη της ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ροδοπόλεως ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες. Ο Επίσκοπος Πατάρων Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Διά τῆς προαγωγῆς εἰς Ἀρχιεπίσκοπον Θυατείρων καί Μεγάλης Βρεταννίας τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Δαρδανελλίων κ. Νικήτα, μέχρι τοῦδε Διευθυντοῦ τοῦ ἐν Καλιφορνίᾳ ΗΠΑ «Ὀρθοδόξου Ἰνστιτούτου Πατριάρχης Ἀθηναγόρας», κενωθείσης τῆς θέσεως ταύτης, ἐτοποθετήθη εἰς αὐτήν ὡς Διευθυντής ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Μπουένος Ἄϊρες κ. Ταράσιος, μετατεθείς ταυτοχρόνως εἰς τήν Ἱεράν Μητρόπολιν Ροδοπόλεως.

Εἰς τήν οὕτω κενωθεῖσαν Ἱεράν Μητρόπολιν Μπουένος Ἄϊρες ἐξελέγη σήμερον παμψηφεί ὁ μέχρι τοῦδε Βοηθός παρ᾿ αὐτῇ Ἐπίσκοπος Θεοφ. Πατάρων κ. Ἰωσήφ, Ἀργεντινός τήν καταγωγήν.

Τῇ 29ῃ Νοεμβρίου 2019.

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας
τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

Το Μέγα Μήνυμα του Εψηφισμένου Επισκόπου Δορυλαίου Δαμασκηνού [video]


Σήμερα, 29 Νοεμβρίου 2019, λίγο πριν το μεσημέρι, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.Το Μέγα Μήνυμα του Εψηφισμένου Επισκόπου Ευμενείας Ειρηναίου [video]


Σήμερα, 29 Νοεμβρίου 2019, λίγο πριν το μεσημέρι, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.