e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Υγιής επέστρεψε στο Φρέαρ του Ιακώβ ο φύλακάς του Γέροντας Ιουστίνος Αγιοταφίτης


Παρουσίαση: π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Κατά την πρόσφατη ιεραποδημία μας στους Αγίους Τόπους, συνταξιδεύαμε, στις 11 Φεβρουαρίου 2020, με τον πολυσέβαστο Γέροντα Ιουστίνο, συνασκητή του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου και διάδοχό του στην προϊσταμενία του προσκυνήματος στο Φρέαρ του Ιακώβ Σαμάρειας.

Ο Γέροντας βρισκόταν από καιρό στην Ελλάδα, όπου υπέστη εγχείριση ανοικτής καρδιάς και πλέον εκείνο το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου επέστρεψε, με αποκαταστημένη υγεία, αεροπορικώς στην Αγία Γη, όπου έχει καταθέσει ολόκληρη την ύπαρξή του εκ νεότητός του.

Ο π. Ιουστίνος Μάμαλος ορμώμενος από τον Άγιο Προκόπιο Μέσης Κέρκυρας, έφθασε στους Αγίους Τόπους το 1961 και αφιέρωσε τη ζωή του στη φύλαξη παναγίων προσκυνημάτων. Ο Γιάσερ Αραφάτ τον ονόμασε "Πατέρα των Φτωχών", λόγω της όλης προσοφράς του στους πτωχούς και αναξιοπαθούντες Παλαιστίνιους. Όπως σεμνύνεται ο ίδιος, τον αξίωσε ο Θεός να εγκαινιάσει τον ναό της Αγίας Φωτεινής, αφού άντεξε 32 απόπειρες δολοφονίας. Μόνο τα τελευταία χρόνια η πόρτα του προσκυνήματος φέρει 56 τρύπες από πυροβολισμούς και θραύσματα χειροβομβίδων.

Ευκαιρίας δοθείσης, μπορείτε ακολούθως να παρακολουθήσετε τον π. Ιουστίνο να μιλά για τον Άγιο Φιλούμενο και τη φύλαξη του προσκυνήματος του Φρέατος του Ιακώβ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: