e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Κατανυκτική Λιτανεία των Αγίων Χαραλάμπους και Διονυσίου στα Λενταριανά Χανίων [photos]


Εσπέρας Δευτέρας, 10ης Φεβρουαρίου 2020, από τον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών Χανίων, όπου -από διημέρου- φιλοξενείται το θαυματουργό Χέρι του Αγίου Διονυσίου από τη Ζάκυνθο. 
     Κατ' αυτό το δειλινό της σήμερον έγινε επίσημη και μεγαλοπρεπής Λιτανεία της Εικόνας και του Λειψάνου του τιμωμένου Αγίου Χαραλάμπους, εκτάκτως όμως και του Χεριού του Αγίου της Συγγνώμης Διονυσίου, βασταζομένου από τους ζακυνθίους Αρχιμανδρίτες Διονύσιο Λιβέρη και Σεραφεί Κονίδη, Καθηγούμενο και Ηγουμενοσύμβουλο αντίστοιχα της Ιεράς Αυτοκρατορικής και Σταυροπηγιακής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου. Στην όλη τελετή προεστός ήταν ο Θεοφ. Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός.

















































Δεν υπάρχουν σχόλια: