e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Β' Χαιρετισμοί 2020 στην Παναγούλα Μπανάτου, υπό τη σκιά της Πανδημίας [video]


Υπό την βαρύτατη σκιά της Πανδημίας του Κορονοϊού έγινε απόψε, 13 Μαρτίου 2020, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, η Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών προς την Παναγούλα. Στο κέντρο του Ναού είχε τεθεί για προσκύνημα η Εικόνα της Ευρέσεως. 
     Από πλευράς συμμετοχής κόσμου, μόλις δέκα ψυχές εκκλησιαστήκαμε (προσωπικό και λαός), ενώ κυριαρχούσε η κατήφεια για το μεγάλο θανατικό που επικρέμαται πάνω από σύνολη την ανθρωπότητα κατ' αυτό τον καιρό. Ως Εκκλησία προσευχηθήκαμε υπέρ εαυτών και αλλήλων, κυρίως δε για όσους ακολούθησαν την επιταγή των ειδικών επιστημόνων: "Μένουμε σπίτι"! 
     Για όλους αυτούς, εξάλλου, σκεφτήκαμε να έχουμε live μετάδοση της β΄ στάσης του Ύμνου προς την Παναγία, ώστε να αναπαυθούν πνευματικά όσοι εξαναγκαστικά παρέμειναν στο σπίτι! Παράλληλα δεηθήκαμε από βάθους συντετριμμένης καρδίας για την αίσια, ανώδυνη και αβλαβή έκβαση από τον πειρασμό της λοιμικής!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:








































Δεν υπάρχουν σχόλια: