e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Καταστόλιστη Παναγία λόγω Ακαθίστου Ύμνου. Ανοικτός ο Ναός της Φανερωμένης για "ατομική προσευχή"


Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου απόψε, 3η Απριλίου 2020, οι Ναοί μας και πάλι θα μείνουν αλειτούργητοι, διά τον φόβον της Πανδημίας εκ του Κορονοϊού. 
     Στην δική μας περίπτωση, ο νεωκόρος της Ενορίας μας κ. Ιωάννης Κοντονής, θέλησε να στολίσει με κρίνους -όπως κάθε χρόνο- την χρυσοξυλόγλυπτη Καθέδρα της Κυράς Φανερωμένης, έστω κι αν δεν αποδοθούν Χαιρετισμοί προς τη Χάρη Της. ΄Έτσι, την διακόσμησε υπέροχα, όπως δείχνουν και οι δημοσιευόμενες εδώ φωτογραφίες. 
     Σύμφωνα με την διάταξη της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, οι ενδιαφερόμενοι για "ατομική λατρεία" και απόδοση προσκυνήματος προς την Μητέρα της Ανθρωπότητας και του Λόγου του Θεού, μπορούν να έρθουν μέχρι τον Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο Ζακύνθου, ο οποίος -γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο- θα είναι ανοικτός από τις 6.30 έως τις 8 το εσπέρας. 
     Βοήθειά μας να είναι και καλή Λευτεριά από τον κίνδυνο εκ της Λοιμικής!





Δεν υπάρχουν σχόλια: