e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Προσευχή στο Παρεκκλήσι της Αγίας Κορώνας/Στεφανίδας στη Βαυαρία για την απαλλαγή από τον Covid-19


Ως γνωστό, η ρωμαιοκαθολική εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Κορώνας/Στεφανίδας, της προστάτιδας των ανθρώπων από πανδημίες, στις 14 Μαῒου, ενώ στην Ορθόδοξη Εκκλησία η μνήμη της εορτάζεται στις 11 Νοεμβρίου.

Με αφορμή τη σημερινή εορτή της στη Βαυαρία, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, μετέβη στο παρεκκλήσι της Αγίας στην κωμόπολη Arget της Βαυαρίας, όπου και τέλεσε παράκληση για τη σωτηρία της ανθρωπότητας από την πανδημία του Κωρονοϊού. Στη παράκληση ανέγνωσε, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας,  το απολυτίκιο, το μεγαλυνάριο και τα τροπάρια της Αγίας, καθώς επίσης και την προσευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, που ανέγνωσε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας την Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.

Στο παρεκκλήσι τον υποδέχθηκε εγκάρδια ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής αιδ. Josef Steinberger. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης επέδειξε στον κληρικό τη βυζαντινή εικόνα της Αγίας  Κορώνας/Στεφανίδας, την οποία είχε υποσχεθεί να δωρήσει στο παρεκκλήσι της Αγίας, προς συνεχή και αδιάλειπτη προσευχή υπέρ των ασθενούντων από επιδημίες.

Λόγω των ισχυόντων ακόμη στη Βαυαρία πολιτειακών διατάξεων για την πάταξη του Κωρονοϊού, δεν επετράπη από τις Αρχές η συμμετοχή πιστών, μελών της Παροικίας μας και της βαυαρικής τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση αυτή. Για το λόγο αυτό η επίσημη παράδοση της εικόνας θα λάβει χώρα σε ευθετότερο χρόνο, παρουσία εκπροσώπων των επισήμων εκκλησιαστικών και πολιτειακών βαυαρικών Αρχών και μελών της παροικίας μας.

Η διεκκλησιαστική αυτή εκδήλωση συνοδεύτηκε στη σημερινή ημέρα (14.5.) και με ανάγνωση προσευχών για την ανθρωπότητα και ενάντια στην πανδημία, σύμφωνα και με την προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και των ηγετών των παγκοσμίων θρησκειών, για μια από κοινού περισυλλογή και ανάληψη ευθύνης από όλα τα θρησκεύματα για τη σωτηρία της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος.

Η βαυαρική κοινωνία αγκάλιασε εγκάρδια την πρωτοβουλία της δωρεάς μιας βυζαντινής εικόνας της Αγίας στο παρεκκλήσι στη κωμόπολη Arget και σε πολλαπλά ρεπορτάζ στη τηλεόραση, σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες, ανέδειξε και επαίνεσε την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ως εμπλουτισμό και συμβολή στη κοινή προσπάθεια θεραπείας του κακού.

Με ευχές
Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης




Φωτογραφίες: Bavariagr.de


Δεν υπάρχουν σχόλια: