e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Αγιοκατάταξη του Μητροπολίτου Εδέσσης Καλλινίκου


Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, μόλις έγινε γνωστό ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε στην αγιοκατάταξη του μακαριστού Μητροπολίτη Εδέσσης Καλλινίκου.


Η Αγία και Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει από σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, στο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την αγιοκατάταξη πρόκειται να τελεσθούν με την παρουσία στην Έδεσσα του Οικουμενικού Πατριάρχου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: