e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Δελτίο ειδήσεων εκ Φαναρίου από 3 έως 7 Ιουλίου 2020

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ



Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε στον Eπίτιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' θερμό συλλυπητήριο Γράμμα για την εκδημία του αειμνήστου κατά σάρκα αδελφού του, Ιερέως Γεωργίου Ράτσινγκερ.
 *    *    *
Με την ευκαιρία της ανάληψης από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 1ης Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2020, η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε στην Καγκελάριο κυρία Άγκελα Μέρκελ θερμό συγχαρητήριο Μήνυμα εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μαζί με τις εγκάρδιες ευχές Αυτού, για μία επιτυχημένη και καρποφόρα Προεδρία υπέρ της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. 

Ακροάσεις 3ης Ιουλίου 2020 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση: 
- Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σασίμων κ. Γεννάδιο, Αρχιερατικώς Προϊστάμενο της Περιφερείας Ταταούλων, συνοδευόμενο από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Σαμουήλ Εφές, Ιερατικώς Προϊσταμενεύοντα του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής της Κοινότητας Πικριδίου, υποβάλοντας τον καθιερωμένο άρτο, εν όψει της πανηγύρεως του Ι. Ναού. 
- Τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Καγιάντελεν, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία, με την ευκαιρία της αναλήψεως των νέων καθηκόντων του ως Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκηδόνος. 
Ακροάσεις 7ης Ιουλίου 2020
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:
- Τον Θεοφιλ. Eπίσκοπο των ενταύθα ΡΚαθολικών κ. Rubén Tierrablanca. 
- Την Ελλογ. κ. Κορνηλία Τσεβίκ - Μπαϊβερτιάν, Καθηγήτρια στην Ζάππειο Σχολή, η οποία του επέδωσε το νέο της βιβλίο, “Η Πόλη της καρδιάς μας. Αναμνήσεις και βιώματα από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80".

Δεν υπάρχουν σχόλια: