e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Η ώρα της απόφασης για την Αγία Σοφία - Τα τουρκικά ΜΜΕ σίγουρα για τη μετατροπή σε τζαμί


Μαρία Ζαχαράκη, ethnos.gr, 09.07.2020, 09:24

Ελάχιστες οι τουρκικές πένες που θεωρούν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας θα δώσει παράταση στην αγωνία και θα παραπέμψει το θέμα ενδεχομένως στην Ολομέλεια

Σε όλα τα πρωτοσέλιδα του Τουρκικού τύπου σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου πρώτο θέμα είναι η κρίση του ΣτΕ την Παρασκευή 10 Ιουλίου για την Αγία Σοφία. Σύσσωμος σχεδόν ο φιλοκυβερνητικός Τύπος προεξοφλεί τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί, κάνοντας λόγο για μια «ιστορική» απόφαση, θεωρώντας δεδομένη την κρίση του ΣτΕ υπέρ της μετατροπής. 

Ελάχιστες οι τουρκικές πένες που θεωρούν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας θα δώσει παράταση στην αγωνία και θα παραπέμψει το θέμα ενδεχομένως στην Ολομέλεια. Ακολουθούν οι τίτλοι των μεγαλύτερων εφημερίδων στη χώρα: 

Γενί Σαφάκ
«Αύριο η απόφαση»

Χουριέτ
«Αύριο η απόφαση για την Αγία Σοφία». Η εφημερίδα επικαλείται αρμόδιους στο ΣτΕ για την ημερομηνία της απόφασης.

Τουρκιγέ
«Σύντομα τα καλά νέα για την Αγία Σοφία»

Τζουμχουριέτ
«Η διαδικασία στην Αγία Σοφία ενδέχεται να παραταθεί». Η εφημερίδα της αντιπολίτευσης, επικαλούμενη νομικούς, εκτιμά ότι το ΣτΕ την Παρασκευή 10 Ιουλίου δεν πρόκειται να βάλει τελεία στη διαδικασία. Ενδεχομένως, θα παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: