e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Έργα Μπάμπη Πυλαρινού του Ζακυνθίου στα εξώφυλλα των νέων Θρησκευτικών


Από το facebook μαθαίνουμε την ανέλιξη του εκ Ζακύνθου αγιογράφου και ζωγράφου Μπάμπη Πυλαρινού. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως! Μας πληροφορεί συγκεκριμένα:

Γίναμε εξώφυλλο, ευτυχώς όχι στα μανταλάκια των περιπτέρων, αλλά στα καινούρια βιβλία των Θρησκευτικών. Χαίρομαι και συγκινούμαι ιδιαίτερα, γιατί και με τα έργα μου τα θρησκευτικά συνεχίζουν την προσπάθεια τους να ανοιχτούν στον κόσμο. 
     Στο έργο Global party, που το διάλεξε η ίδια η κυρία Κεραμέως όπως έμαθα, ήταν η εποχή (νομίζω δεν τελείωσε ακόμα) που ήμουν πολύ φιλέορτος αγαπούσα τα πάρτι και κάναμε πολλά με τους φίλους μας τότε. Είναι αρκετά ρομαντικό το έργο ευαγγελίζοντας ένα παγκόσμιο χωριό και μια παγκόσμια γιορτή έργο περίπου του 2007. Το είχα κάνει για κάποια ασήμαντη μπιενάλε κάποια βόρειας χώρας με κάποιο ανάλογο θέμα (πολλά θυμάμαι!). 
     Το έργο του βιβλίου της Γ΄ Γυμνασίου (το οποίο κρέμεται σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη) είναι μια πολύ αφαιρετική αφήγηση τού τι είναι η πατρίδα μου. Το γλυκό μου Τζάντε. Η εκκλησία του Άγιου Διονυσίου μας, η Strada Marina, ο παραλιακός δρόμος και το λιμάνι, και όπως μου είπε και στο τηλέφωνο προχθές ο φίλος μου ο π. Σταμάτης «α, ρε τυχεράκια, είσαι και από το νησί της συγγνώμης». 
     Ευλογημένος όποιος βρίσκει πράγματα, για τα οποία αισθάνεται τυχεράκιας. Καλό καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: