e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Τιμώντας την Αγία Μαρίνα του Κουλουρά στην περιοχή Καμίνια Ζακύνθου [video]


ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Κάθε χρόνο η εκκλησία πανηγυρίζει και τιμά την μνήμη της Αγίας Μαρίνας
Ο Ναός της Αγίας Μαρίνας «Kουλουρά» στα Καμίνια Ζακύνθου καταστράφηκε στους σεισμούς του 1953 και ανοικοδομήθηκε στην πρωταρχική της θέση, τα τελευταία χρόνια με την βοήθεια των κατοίκων της περιοχής σε συνεργασία με την ενορία Αγίου Λαζάρου. Στην εκκλησία, εκτός από την εικόνας της Αγίας, θησαυρίζεται απότμημα των τιμίων Λειψάνων Της!
Στις 8 απόψε πραγματοποιήθηκε η Ιερά Παράκληση και ακολούθως η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της σεπτής της Αγίας Μαρίνας γύρω από το πλάτωμα του Ναού. Δεν έγινε η καθιερωμένη Λιτανεία, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού.
Δείτε ακολούθως σχετικό βίντεο του ZanteTimes: 



Δεν υπάρχουν σχόλια: