e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Λαμπρή Λειτουργία του 15αύγουστου 2020 στον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου


Την Παναγία Μητέρα του Θεού και της Ανθρωπότητας, την Κεκοιμημένη και Αιωνιζομένη, τιμήσαμε σήμερα,ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου 2020, στον πανηγυρίζοντα ανθομυρτοστόλιστο Ναό της Παναγούλας Μπανάτου εν Ζακύνθω. 

Υφισταμένων των περιορισμών για τη μη μετάδοση του φονευτή Κορονοϊού, πλήθος προσκυνητών έφθασαν ώς τη Χάρη Της, για να εκφράσουν τον σεβασμό και να κλίνουν γόνυ καρδίας ενώπιον του Επιταφίου Της. Εντός του περικαλλούς Ναού, άπαντες με μάσκες, παρέμειναν οι προβλεπόμενοι εκ των κυβερνητικών διατάξεων, έξω δε υπήρχαν καθίσματα κάτω από τις μουριές και στους ήσκιους δυτικά, όπου συνάχτηκαν δεκάδες Ενοριτών και όσων αγαπούν την τιμωμένη Θεομήτορα.

Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε επίκαιρα προς το εκκλησίασμα περί της μεταστάσης προς την Ζωήν Μητέρας μας, πλαισιούμενος από καλλιφωνότατο Χορό, στον οποίον έλαβαν μέρος οι κ.κ. Παναγιώτης Κάνδηλας, Ζακύνθιος εξ Αθηνών, Δημήτριος Κάνδηλας, Ιωάννης Καραβάνης και Σπυρίδων Σαρατσένος. Σημειωτέον ότι ολόληρη η θεία Λειτουργία εψάλη κατά το ζακύνθιο ύφος της μουσικής.

Των Αχράντων Μυστηρίων μετέλαβαν δεκάδες πιστών, στο δε τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως υπήρξε σταδιακό, αλλά συνεχές προσκύνημα της Επιταφίου Θεομήτορος επί ώρα.
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]























































Δεν υπάρχουν σχόλια: