e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Αρχιερατικό Μνημόσυνο ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ιερέως ΣΚΑΡΤΣΗ (+2.10.2019) στο Μπανάτο Ζακύνθου


Σήμερα, Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, μετά τη θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, έγινε Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΚΑΡΤΣΗ. 

Ο π. Γεράσιμος, ορμώμενος από τον Άμμο Ζακύνθου, υπηρετούσε εσχάτως την ελληνορθόδοξη κοινότητα της πόλης Grenoble  της Γαλλίας, όπου ασθένησε βαριά, εκοιμήθη στις 2 Οκτωβρίου 2019, όπου και ετάφη. Τόσον ο Μητροπολίτης Ζάμπιας, όσο και ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αλλά και ο π. Νικόλαος Βόσσος που έσπευσε στο Μνημόσυνο, διατηρούσαν παλαιόθεν ακλόνητη φιλία με τον παπαΓεράσιμο.

Ομιλώντας ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κατά το Μνημόσυνο τού π. Γερασίμου τόνισε ότι ο μεταστάς υπήρξε ένας αθεράπευτος ζακυνθινολάτρης, ο οποίος όμως επιθυμούσε πάντα ν' απλώσει τα φτερά του προς την Ελευθερία. Ήδη μάλιστα, εκεί στο Επέκεινα όπου βρίσκεται, γεύεται την απόλυτη Ελευθερία, που είναι ο Κύριος της Ζωής Ιησούς Χριστός.

Σημειωτέον ότι, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα το Μνημόσυνο Σκαρτσή, για τον φόβο του Κορονοϊού, από στόμα σε στόμα το πληροφορήθηκαν κάποιοι φίλοι του Μνημονευομένου Ιερέως και παρέστησαν τιμητικά. Αιωνία αυτού η μνήμη!






Δεν υπάρχουν σχόλια: