e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

5ετές Μνημόσυνο ΑΡΙΑΣ ΚΟΜΙΑΝΟΥ στο Μπανάτο Ζακύνθου κι επίσκεψη στην Έκθεση Χαρακτικών της


Σήμερα, Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, στον Ναό της Φνερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, μετά τη θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, έγινε Μνημόσυνο της αλησμόνητης Χαράκτριας ΑΡΙΑΣ (Αρετούσας) ΚΟΜΙΑΝΟΥ, πέντε χρόνια μετά την κοίμησή της (+30.7.2015). 

Τόσον ο Μητροπολίτης, όσο και ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας διατηρούσαν φιλία με την Κομιανού. Αξιομνημόνευτη είναι η έκθεση έργων της, αφορμώμενα από το σολωμικό έργο, που παρουσιάστηκε στο Germiston της Νοτίου Αφρικής, στην εκεί ελληνική ομογένεια, το 2007, όταν υπηρετούσε εκεί ο Μητροπολίτης Ζάμπιας.


Το Μνημόσυνο της Κομιανού έγινε στο πλαίσιο της Έκθεσης Χαρακτικών Έργων της σημαντικής αυτής Καλλιτέχνιδος, που λαμβάνει χώραν αυτό τον καιρό στο Μορφωτικό Κέντρο Λόγου "Αληθώς", την οποία έχουν διοργανώσει οι συντελεστές του Κέντρου και κάποιοι ζακύνθιοι φίλοι της αλησμόνητης αυτής ξυλογράφου. 


Μετά το Μνημόσυνο έγινε επίσκεψη στην Έκθεση Χαρακτικών Κομιανού από τον Μητροπολίτη Ζάμπιας και άλλους φιλότεχνους. Υπενθυμίζουμε ότι επισκέψεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννοήσεως και ραντεβού, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον Κορονοϊό. Σημειωτέον ότι η Έκθεση λήγει το δεκαπενταύγουστο, οπότε οι επιθυμούντες να θαυμάσετε τα έργα, σπεύσατε!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια: