e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Ίμβρος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην τελευταία Παράκληση προς την Παναγία


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε χθες, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, στη γενέτεριά του Ίμβρο, για τον εορτασμό της Παναγίας. 

Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Έπαρχο της Ίμβρου, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο και το απόγευμα χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του τελευταίου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο χωριό Αγίων Θεοδώρων. 

Ο Πατριάρχης δεν παρέλειψε να προτρέψει τους πιστούς να τηρούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ επικοινώνησε με μικρούς και μεγάλους με εγκαρδιότητα.






































Δεν υπάρχουν σχόλια: