e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Της Υψώσεως του Σταυρού 2020 στην φερώνυμη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης


Διήμερη επίσκεψη στη Βοστώνη των ΗΠΑ πραγματοποίησε την Κυριακή 13 και τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος. Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που έλαβαν χώρα στο παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, καθώς και στην τελετή έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους στη Σχολή.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Maliotis Cultural Center και κατόπιν το Ελληνικό Προξενείο της Βοστώνης, όπου τον υποδέχτηκε ο Γενικός Πρόξενος κ. Στράτος Ευθυμίου.

Στο μήνυμά του, με αφορμή τη μεγάλη εορτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε: “Στον Σταυρό, ως σε δοκό ισορροπίας, βαδίζουμε μέσα στο στενό μονοπάτι που οδηγεί στον ουρανό. Η Παγκόσμια Ύψωσή του μας υπενθυμίζει ότι αποτελεί το δέντρο της όντως ζωής, και μια διαρκή υπόμνηση της αγάπης του Θεού για μας αλλά και της δυνατότητάς μας να αγαπάμε ο ένας τον άλλον”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: