e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Κήπος με βασιλικούς ο Ναός της Παναγούλας Μπανάτου και στο κέντρο ο Τίμιος Σταυρός


Πανευωδιαστός είναι ο δίσκος (το πατροπαράδοτο "βατσέλι" του Ναού), με το πάνσεπτο Ξύλο του Σταυρού περιτριγυρισμένο από δεκατρείς (!) καλοφροντισμένες γλάστρες με βασιλικούς, από τα σπιτικά της Ενορίας, για την αυριανή ανάμνηση της Υψώσεως του Σταυρού του Χριστού. 

Αυτή η ημέρα -κατά την εκκλησιαστική παράδοση και τάξη- φέρει τα ίσα της Μεγάλης Παρασκευής, γι' αυτό και στους Ναούς μας οι ιερείς φέρουν πένθιμη (μοβ) στολή. 

Εν τω μεταξύ, ευγενικές Ενορίτισσες και καλοί Ενορίτες μας έφεραν απόψε (13.9.2020) στον Ναό της Παναγούλας μας (εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, όπου αύριο θα γίνει η Ευχαριστιακή Σύναξη), τα βασιλικά τους, τα οποία προσέφεραν ευλαβικά, είτε για την ετοιμασία του δίσκου της Τελετής της Υψώσεως του Σταυρού, είτε για τον στολισμό του Ναού.












Δεν υπάρχουν σχόλια: