e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Νεότερο σχόλιο Μητροπολίτου Δωδώνης για π. Καλαμπόκα: "Ήτανε πάντα ένας διερχόμενος ξένος" ή "Ελληνογερμανικός φούρνος: ο Καναδάς" [video]


Στην ιστοσελίδα "Πενταπόσταγμα", ο Καθηγητής κ. Κυριάκος Κυριαζόπουλος δημοσίευσε προ ημερών κείμενο, υπό τον τίτλο "Ιερές Μονές στις οποίες είναι ισόβιος Γέροντας ο Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος"

Επειδή ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης πέρασε και από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, ώστε να συνεισφέρει στην μοναστική επάνδρωση του νησιού, με πρόταση μάλιστα του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου της Διοικούσης Επιτροπής της περιώνυμης Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών ορεινής Ζακύνθου, τώρα πλέον απομακρυσμένος και υπό καταδίκην στα Συνοδικά Δικαστήρια, ο Σεβ. Δωδώνης θεώρησε ότι και πάλι χρειάζεται να παρέμβει σχολιαστικά στο νεότερο μακροσκελές κείμενο Κυριαζόπουλου. 

Ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος αναρωτιέται κατά πόσον ημπορεί ένας Κληρικός να είναι ισόβιος γέρων και ηγούμενος Μονών, κατά πόσον ο π. Καλαμπόκας ημπορεί να ξαναπάει στα αναγραφόμενα πολλά και διάφορα Μοναστήρια ανά τον κόσμο... Εκτιμά μάλιστα, δεδομένου ότι είναι υπόδικος, ότι "να την γλιτώσει για μιαν ακόμη φορά, το βλέπω δύσκολο"!

Εστιάζοντας, εξάλλου, στην περίπτωση του περάσματος του π. Διονυσίου από τη Ζάκυνθο ανέφερε ότι "ατύχησαν και όλοι οι άλλοι Αρχιερείς πού άπλωσαν το χέρι να του δώσουνε βοήθεια κι ευκαιρία, την οποίαν αυτός αμπεμπόλησε". Διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε,  "ήτανε πάντα ένας διερχόμενος ξένος. Διερχόμενος. Ποτέ μόνιμος, πουθενά".

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ: 


Δεν υπάρχουν σχόλια: