e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Η Grenoble Γαλλίας μνημόνευσε τον Ιερέα της Γεράσιμο Σκαρτσή, ένα χρόνο από την εκδημία του (+2.10.2019)


Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή Β΄ Λουκά, 4.10.2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γρενόβλης, Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει ενός χρόνου από την εκδημία του μακαριστού π. Γερασίμου Σκαρτσή, του εκ της νήσου Ζακύνθου (+2.10.2019),  λειτουργούντος του διαδόχου του π. Γεωργίου Βασιλάκη.

Ο ιατρός κ. Δημήτριος Ρόδιος μίλησε καρδιακά για τον π. Γεράσιμο, αναφερόμενος στον ζήλο που επέδειξε κατά την δεκαπενταετή διακονία του στην Ενορία αυτή των Γαλλικών Άλπεων, στην ανοιχτή αγκαλιά του προς όλους, από όπου κι αν προέρχονταν. Αναφέρθηκε επίσης στην ιδιαίτερη φροντίδα προς τους Γεωργιανούς αδελφούς μας, οι οποίοι βρήκαν πνευματικό καταφύγιο στον Άγιο Γεώργιο. 

Ο ομιλητής τόνισε, εξάλλου, τις προσπάθειες του π. Γερασίμου για την άξια εκπροσώπηση της Ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις διάφορες διαχριστιανικές και διαθρησκευτικές συναντήσεις. Με θαυμασμό θύμισε την υπέροχη φωνή του και το ζακυνθινό ψαλτικό ιδίωμα που έφερε στην Γκρενόμπλ. 

Ο κ. Ρόδιος εξήρε, τέλος, το κουράγιο του και την αφοσίωση, με τα οποία συνέχισε να τελεί όλες τις ιερές Ακολουθίες, παρά τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν. Το σώμα του μπορεί να αναπαύεται στο κοιμητήριο της πόλης, αλλά η ψυχή του παραμένει ζωντανή στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, που με αγάπη διακόνησε.







Δεν υπάρχουν σχόλια: