e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Εσπερίζοντας μοναχικά για τα Εισόδια της Θεοτόκου 2020 στον πανηγυρίζοντα Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Μοναχικοί εσπερίσαμε, σήμερα το δειλινό (20.11.2020), στον πανηγυρίζοντα Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο Ζακύνθου, τιμώμενον επί τη εορτή των Εισοδίων της Κυρίας Θεοτόκου ή "Μισοσπορίτισσας". Η πανήγυρις είναι φέτος μόνο πνευματική - εσωτερική, δεδομένου ότι βιώνουμε τον εγκλεισμό της νέας κοινωνικής αποστασιοποίησης, τον οποίον επέβαλε η ανάγκη να μείνει μακριά μας το μεγάλο Θανατικό εκ του φονικού Κορονοϊού. 

Κατά την διάρκεια των περιορισμένων φέτος προετοιμασιών για την αυριανή Ευχαριστιακή Σύναξη, πέρασαν σταδιακά περί τους δέκα (10) ενορίτισσες κι ενορίτες, για να προσκυνήσουν την πανσεβάσμια Εικόνα της Φανερωμένης Κυρίας των Αγγέλων, την οποίαν έλουζε ο πανώριος ήλιος του σημερινού δειλινού, σάμπως κι εκείνος ν' αποζητούσε να προσφέρει κάτι στη Χάρη Της, Αυτήν τη Μητέρα του όντως Φωτός και του άδυτου Ήλιου της Δικαιοσύνης!

Αύριο το πρωί, στον Όρθρο, θα πρωτοψαλούν για φέτος οι Καταβασίες του "Χριστός γεννάται" και ακολούθως η θεία Λειτουργία. Όλα θα συμβούν κεκλεισμένων των θυρών, ως ορίζει η σχετική κρατική διάταξη. Οι ενδιαφερόμενοι όμως θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα ιερά δρώμενα από τα σπίτια τους, καθότι θα μεταδοθούν απευθείας, μέσω του καναλιού μας στο YouTube, το "Νυχθημερόν" και το facebook!










Δεν υπάρχουν σχόλια: