e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά λειτουργώντας τελευταία φορά προς τιμήν του Αγ. Νεκταρίου (9.11.2020) [video]


Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο οποίος σήμερα (15.11.2020) μετέστη προς το Αιώνιο, υπήρξε ιδιαίτερα φιλακόλουθος και φιλάγιος Επίσκοπος, προς τούτο μάλιστα λειτουργούσε πολύ-πολύ συχνά. Είχε, εξάλλου, δημιουργήσει και διαδικτυακό κανάλι, ούτως ώστε να μπορούν -ιδιαίτερα κατ' αυτή την δυσχερή περίοδο του Κορονοϊού- να συμμετέχουν οι μακρόθεν (αναγκαστικώς) ευρισκόμενοι.

Η τελευταία καταγεγραμμένη θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μακαριστός ήταν για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, την προηγούμενη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020. Η Ευχαριστιακή αυτή Σύναξη έγινε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο. Σημειωτέον ότι στο κήρυγμά του ομίλησε με αγάπη και συμπάθεια για όσους οδυνώνται από την ενσκήψασα φονική νόσο και όσους φεύγουν από τη ζωή εξαιτίας της, μη δυνάμενοι οι περιλειπόμενοι να τους κηδέψουν όπως θα ήθελαν... 

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ακολούθως εις μνημόσυνον αιώνιον Ιωάννου Αρχιερέως:


Δεν υπάρχουν σχόλια: