e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας απέλυσε συνεργάτη του - φερέφωνο του Πατριαρχείου Μόσχας


Σχόλιο του π. ΡΩΜΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Η Ουκρανία εξουδετέρωσε ακόμη μια μεγάλη παγίδα της Μόσχας: ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέλυσε κακήν κακώς από αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου του τον εγκάθετο της Ρωσικής Εκκλησίας Σέργιο Τροφίμωφ.

Πρόκειται για ένα... προστατευόμενο τού Νο 2 της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, Μητροπολίτη Αντώνιου Πακάνιτς, ο οποίος χρησιμοποιούσε την υψηλή θέση του στην Ουκρανική Κυβέρνηση για να σαμποτάρει με αθέμιτα και βρώμικα μέσα την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Μάλιστα, κατά παράβαση των Ιερών Κανόνων, ο αντικανονικός Ονούφριος χειροθέτησε πρόσφατα τον Τροφίμωφ Υποδιάκονο, και μάλιστα ενώ ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελενσκι βρισκόταν στο Φανάρι και συναντούσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη!

Ίσως, η ακραία αυτή πρόκληση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πράκτορα του Κρεμλίνου.

Δόξα τω Θεώ!!! Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει πλέον αντιληφθεί ότι η Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για τη διασφάλιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Αξιοπρέπειας και της Εδαφικής Ακεραιότητας της χώρας του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: