e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Λειτουργίες δίχως εκκλησίασμα, κηδείες ώς 9 άτομα διατάζει η ΚΥΑ για τον καιρό της νέας Καραντίνας


Εκδόθηκε τελικώς η αναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση για το τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι με του χώρους λατρείας κατά τη νέα περίοδο Καραντίνας, που άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται (αν όλα πάνε καλά) στις 30 Νοεμβρίου.

Έτσι, προβλέπεται ότι η τέλεση λειτουργικών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό δίχως την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Διευκρινίζεται μάλιστα ότι στις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού και έως εννέα ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται τα της ταφής.

Από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας εξαιρούνται οι λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά την διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Σημειωτέον ότι η μη τήρηση της ανωτέρω διάταξης επιφέρει στον θρησκευτικό λειτουργό διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΥΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: