e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Σε άδειο ναό η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά [video-photos]


Ο μακαριστός μεταφέρθηκε με αυστηρά μέτρα υγειονομικής ασφαλείας στον Ιερό Ναό, ενώ λόγω των μέτρων συνολικά μέσα στον ναό ήταν μόλις εννέα άτομα για να αποχαιρετήσουν τον μητροπολίτη που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιο του.

Είναι η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη Τασσιά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής στον Λαγκαδά.

Ο ίδιος είχε μιλήσει ακριβώς για αυτή την στιγμή στον δήμαρχο Λαγκαδά. Η μαρτυρία του τελευταίου συγκλονίζει: «Προχθές μου λέει θα πεθάνω και ούτε κηδεία δε θα γίνει», σημείωσε ο Γιάννης Ταχματζίδης.

Ο μητροπολίτης που χτυπήθηκε από κορωνοϊό ήταν πολέμιος των αρνητών και τους είχε κατακεραυνώσει πριν από 20 ημέρες μιλώντας στο Live News.

Θαρραλέα ο ίδιος είχε δεχτεί την πρόσκληση να βγει και να τοποθετηθεί δημόσια την ίδια μέρα που υπήρχε έντονη κριτική για τις εικόνες συνωστισμού αλλά και τους Ιεράρχες χωρίς μάσκες ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου.

Ο πρώτος ιεράρχης που έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό

Ο μακαριστός μητροπολίτης Λαγκαδά ήταν ο πρώτος ιεράρχης που έφυγε από τον ιό. Ο μητροπολίτης Ιερισσού είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό αλλά τον ξεπέρασε και είναι καλά πλέον στην υγεία του. Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος χωρίς ανησυχητικά συμπτώματα καθώς και ο επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος. Η κατάστασή του είναι καλή και είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Θετικός και ο πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος ο οποίος αρνήθηκε να νοσηλευτεί.

Επίθεση της Ιεράς Συνόδου σε όσους βάζουν θέμα Θείας Κοινωνίας

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, επιτίθεται σε όσους αμφισβητούν ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει με την Θεία Κοινωνία και τονίζει ότι η Εκκλησία ποτέ δεν συντάχθηκε με τους αρνητές.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε διέδωσε παιδαριώδεις και ειδωλολατρικές απόψεις ότι οι ορθόδοξοι ιερείς ή γενικώς οι χριστιανοί δεν πρόκειται να νοσήσουν. Ορισμένοι επίδοξοι καθοδηγητές της κοινής γνώμης επιμένουν με νευρωτικό τρόπο να ασχολούνται αποκλειστικά με την Θεία Κοινωνία και να επιβάλουν αντιεπιστημονικούς συσχετισμούς με τη διασπορά του κορωνοϊού. Δεν είναι δικαίωμά τους να ζητούν την κρατική απαγόρευση τής Θείας Κοινωνίας ως “ανθυγιεινής”, επειδή δεν πιστεύουν οι ίδιοι», αναφέρει.

Απέναντι στους λίγους ιερείς που παροτρύνουν τους πιστούς να μην παίρνουν μέτρα στάθηκε και ο Σύνδεσμος Κληρικών.

Όπως σημείωσε ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας «και οι ιερείς νοσούν και οι ιερείς πεθαίνουν. Δεν υπάρχει αόρατο δίχτυ να μας προστατεύει, είναι κοινή μοίρα των ανθρώπων και η ασθένεια και ο θάνατος».














Δεν υπάρχουν σχόλια: