e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Διαδικτυακή Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας


Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ καλωσόρισε τους κληρικούς που κατάφεραν μέσω αυτού του τρόπου να συμμετέχουν στην Σύναξη. Πρώτα συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας των Ιερών Ναών μετά τον εγκλεισμό για την προστασία από τον κορωνοϊό. Οι κληρικοί είχα την ευκαιρία να μοιραστούν τις απόψεις τους και να εξηγήσουν λεπτομέρειες που αφορούν στις ενορίες τους σε διάφορες πόλεις και χωριά της Γαλλίας. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου και την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων όπως αυτά ορίζονται από την Κυβέρνηση, ώστε να επιτραπεί η συμμετοχή στις ιερές ακολουθίες όσο το δυνατόν περισσότερων πιστών, τηρώντας παράλληλα τις οδηγίες της πολιτείας. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε επίκαιρα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της Ι. Μητροπόλεως και συμβούλευσε κατάλληλα τους κληρικούς. 

Η συνεργασία όλων των ιερέων και διακόνων της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Βικαριάτου, υπήρξε άψογη, και αποφασίστηκε να καθιερωθεί η συχνή επικοινωνία μέσω του νέου αυτού διαδικτυακού τρόπου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα βολικός λόγω των μεγάλων αποστάσεων των ενοριών που εκτείνονται σε όλη τη Γαλλία και το Πριγκιπάτο του Μονακό. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: