e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Η διπλή επίσκεψη του Αγίου Νεκταρίου στη Στοκχόλμη


Του Μητροπολίτου Σουηδίας Κλεόπα

Την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, λίγο πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, μετέφερα στο ναό για προσκύνηση απότμημα ιερού λειψάνου του εν Αγίου Πατρός ημών Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, προς αγιασμό των πιστών.

Το Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Joseph Biden, νέο Πρόεδρο Η.Π.Α.

Ζακύνθου Διονύσιος για μέτρα νέου lockdown: "Οφείλουμε να υπακούσουμε και να συμβάλουμε στην επιτυχία τους"


Ειδική Εγκύκλιο απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ προς τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, η οποία αφορά στα μέτρα και τις απαγορεύσεις στους εκκλησιασμούς, κατά το χρονικό διάστημα έως 30ής Νοεμβρίου 2020, δηλαδή κατά τη νέα περόδο Καραντίνας για την πρόληψη μεγαλύτερης διάδοσης του Κορονοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:

Πατριαρχικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων [live]

 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστατεί τώρα, Τρίτη 10η Νοεμβρίου 2020 και ώρα 5 το απόγευμα (τοπική ώρα), κατά τον Μ. Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Μηνά της Περιφερείας Υψωμαθείων.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Συγχαρητήριο Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των Η.Π.Α


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας 

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε θερμό συγχαρητήριο γράμμα προς τον νεοεκλεγέντα 46ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Εξοχ. κ. Joseph Biden.

“Επειδή γνωρίζετε τα αισθήματα ημών απέναντί Σας όλα αυτά τα χρόνια της φιλίας μας, ημπορείτε να φαντασθήτε το μέγεθος της χαράς και της υπερηφανείας ημών διά την θριαμβευτικήν εκλογήν Σας ως του 46ου Προέδρου της ηγέτιδος χώρας Σας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”, αναφέρει ο Παναγιώτατος και προσθέτει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του:

Εορτασμός 154ης Επετείου της Αρκαδικής Εθελοθυσίας (1866-2020) [video]

Βιντεοστιγμιότυπα από τον εορτασμό της 154ης Επετείου της Αρκαδικής Εθελοθυσίας (1866-2020), την 8η Νοεμβρίου 2020, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου.

Εφέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή αρχών και κοινού.

Συγκεκριμένα, από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, μετά την επιβολή των έκτακτων μέτρων, εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Στo "Before it's News" το περί Αγίου Νεκταρίου "Lectures Αληθώς"


Η 2η διάλεξη του προγράμματος "Lectures Αληθώς", του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", με φιλοξενούμενο τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, ομιλήσαντα περί του Αγίου Νεκταρίου, δημοσιοποιήθηκε μες από την ιστοσελίδα "Before it's News", στις 9 Νοεμβρίου 2020. 

Η εν λόγω ανάρτηση βρίσκεται ΕΔΩ. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του ιστότοπου αυτού για την προβολή της δράσης μας!

Στo "Orthodox Times" το περί Αγίου Νεκταρίου "Lectures Αληθώς"


Η 2η διάλεξη του προγράμματος "Lectures Αληθώς", του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", με φιλοξενούμενο τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, ομιλήσαντα περί του Αγίου Νεκταρίου, δημοσιοποιήθηκε μες από την ιστοσελίδα "Orthodox Times", στις 9 Νοεμβρίου 2020. 

Η εν λόγω ανάρτηση βρίσκεται ΕΔΩ. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του ιστότοπου αυτού για την προβολή της δράσης μας!

Στην "Εκκλησία online" το περί Αγίου Νεκταρίου "Lectures Αληθώς"


Η 2η διάλεξη του προγράμματος "Lectures Αληθώς", του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", με φιλοξενούμενο τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, ομιλήσαντα περί του Αγίου Νεκταρίου, δημοσιοποιήθηκε μες από την ιστοσελίδα "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE", στις 9 Νοεμβρίου 2020. 

Η εν λόγω ανάρτηση βρίσκεται ΕΔΩ. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του ιστότοπου αυτού για την προβολή της δράσης μας!

Στο "Φως Φαναρίου" το περί Αγίου Νεκταρίου "Lectures Αληθώς"


Η 2η διάλεξη του προγράμματος "Lectures Αληθώς", του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", με φιλοξενούμενο τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, ομιλήσαντα περί του Αγίου Νεκταρίου, δημοσιοποιήθηκε μες από τον πάντα καλά ενημερωμένο ιστότοπο "Φως Φαναρίου", στις 9 Νοεμβρίου 2020. Η εν λόγω ανάρτηση βρίσκεται ΕΔΩ

Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο του ιστότοπου Παναγιώτη Ανδριόπουλο τόσο για την προβολή της δράσης μας, όσο και για τα καλά λόγια του!


Στην "Ορθοδοξία News Agency" το περί Αγίου Νεκταρίου "Lectures Αληθώς"

Η 2η διάλεξη του προγράμματος "Lectures Αληθώς", του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", με φιλοξενούμενο τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, ομιλήσαντα περί του Αγίου Νεκταρίου, δημοσιοποιήθηκε μες από το ιστολόγιο "Ορθοδοξία News Agency", στις 9 Νοεμβρίου 2020. Η εν λόγω ανάρτηση βρίσκεται ΕΔΩ

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους διεθνούς αυτού πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων για την προβολή της δράσης μας!


Στην "Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κερκύρας" το περί Αγίου Νεκταρίου "Lectures Αληθώς"


Η 2η διάλεξη του προγράμματος "Lectures Αληθώς", του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", με φιλοξενούμενο τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, ομιλήσαντα περί του Αγίου Νεκταρίου, δημοσιοποιήθηκε μες από το ιστολόγιο "Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κερκύρας", στις 9 Νοεμβρίου 2020. Η εν λόγω ανάρτηση βρίσκεται ΕΔΩ.

Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο π. Δημήτριο Κοσκινά για την προβολή της δράσης μας!


Στο "Zante Times" το περί Αγίου Νεκταρίου "Lectures Αληθώς"


Η 2η διάλεξη του προγράμματος "Lectures Αληθώς", του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", με φιλοξενούμενο τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, ομιλήσαντα περί του Αγίου Νεκταρίου, δημοσιοποιήθηκε μες από την ιστοσελίδα "ZANTE TIMES", στις 9 Νοεμβρίου 2020. 

Η εν λόγω ανάρτηση βρίσκεται ΕΔΩ. Ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου αυτού Δημήτρη Μαρκεσίνη για την προβολή της δράσης μας!