e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Εορτή των Φώτων 2021. Στη θύρα του ο Άγιος Διονύσιος


Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας όπως ορίζει η Ζακυνθινή παράδοση, λίγο μετά τις 5 το ξημέρωμα, πριν την Ακολουθία του Όρθρου των Θεεοφανίων, με 3 κανονιές και χαρούμενα σένια από το καμπαναρίο Του, ο Άγιος της Συγγνώμης, Πολιούχος και Προστάτης απανταχού των Ζακυνθίων Άγιος Διονύσιος βγήκε στη Θύρα Του.

Προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Λιβέρη, και με την συμμετοχή μοναχών και ιερωμένων, έγινε η παράκληση και στη συνέχεια το σεπτό σκηνώμα τοποθετήθηκε στη θύρα για προσκύνημα.

Δεν νοείται στη Ζάκυνθο μεγάλη γιορτή, χωρίς την συμμετοχή του Αγίου. Έτσι και στην γιορτή του Φωτών, το Ιερό Σκήνωμα είναι και πάλι στη Θύρα Του με χαρακτηριστικό το μπλε, λόγω της εορτής των υδάτων, παραπέτασμα της πόρτας του δωματίου Του.









πηγή: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: