e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Χριστούγεννα για τους σλαβόφωνους στη Λουσάκα και ονομαστήρια Μητροπολίτη Ζάμπιας (7.1.2021)


Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021 Λουσάκα. Σήμερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας.

Με τις δέουσες υγειονομικές προφυλάξεις, με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες για μετρά προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του Κορωνιού covid-19, που ανακοινώθηκαν αργά χτες το βράδυ, μιας και η Ζάμπια αναφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων μολύνσεων COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Σλαβόφωνων ορθοδόξων της Ρωσικής Σερβικής κ.α. κοινοτήτων στην Λουσάκα. Ο Μητροπολίτης Ιωάννης μετέφερε της ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Θεοδώρου Β´ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σημασία του εορτασμού των Χριστουγέννων στην Αφρική με το ιουλιαβλο ημερολόγιο αναδεικνύοντας την ενότητα της πίστεως και κοινωνία του Αγίου πνεύματος της μιας Αγίας και Αποστολικής Εκκλησίας και του Παλαίφατου Αλεξανδρινού Θρόνου.

Ευλόγησε τα Χριστόψωμα, τα οποία και μοιράστηκαν στους εκπροσώπους των ορθοδόξων κοινοτήτων. Εν συνεχεία στην επισκοπική κατοικία ο Μητροπολίτης δέχτηκε τις ευχές επί τη ονομαστική του εορτής και προσέφερε εορτιο παραδοσιακό κέρασμα.












Δεν υπάρχουν σχόλια: