e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Μάλτας στην Άγκυρα επισκέφθηκε το Φανάρι


Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, την Εξοχοτάτη κ. Theresa Cutajar, Πρέσβη της Δημοκρατίας της Μάλτας στην Τουρκία. 

Κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας συναντήσεώς τους συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη ζωή και τις πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας, και ο Παναγιώτατος έκανε γνωστή στην Εξοχοτάτη την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να δημιουργήσει στην Μάλτα, την οποία προσφάτως απέσπασε εκκλησιαστικώς από την Ι. Μητρόπολη Ιταλίας, Πατριαρχική Εξαρχία για την καλύτερη και αμεσότερη διαποίμανση του εκεί ποιμνίου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: