e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Σήμερα με «ΤΑ ΝΕΑ»: «Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης» των εκδόσεων Μίλητος


«Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης». Για πρώτη φορά μια πολύτιμη έκδοση για τη Μητέρα Εκκλησία. Το κατεξοχήν κέντρο ενότητας όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και ιστορικά στοιχεία. Η οικουμενική αποστολή του και η πολυσχιδής δραστηριότητά του σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία ιστορική διαδρομή από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, το Μεγάλο Σχίσμα, η περίοδος της Λατινικής Άλωσης, η οθωμανική κυριαρχία, το Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η δικαιοδοσία του, τα ιερά κειμήλια και οι Πατριαρχικοί Ναοί.

Με τη σφραγίδα των Εκδόσεων Μίλητος

Το Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία είναι η Μητέρα Εκκλησία που περιφρουρεί τη διατήρηση και τη διάδοση της ορθόδοξης πίστης. Το Πατριαρχείο αποτελεί το κατεξοχήν κέντρο ενότητας όλων των αυτοκέφαλων και αυτόνομων Ορθοδόξων Εκκλησιών και είναι το πρώτο στην τάξη από τα τέσσερα πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας (Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων) λόγω της οικουμενικής αποστολής του και της μακραίωνης διακονίας του. Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ως Πρωτόθρονη Εκκλησία μεταξύ των Αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών αναπτύσσει πολυσχιδή δραστηριότητα ακτινοβολώντας σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς ενσκήπτει στα μεγάλα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η διαπολιτισμική προσέγγιση ενώ, παράλληλα, συντονίζει τον θεολογικό διάλογο μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και των άλλων δογμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: