e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Πώς θα γίνουν τα Τρισάγια του Ψυχοπαράσκευου στο Μπανάτο Ζακύνθου (5.3.2021)


Για όσους ρωτούν πώς θα μνημονευτούν οι κεκοιμημένες Ψυχές αύριο στην Ενορία μας, εδώ στο Μπανάτο Ζακύνθου, δεδομένων των νεότερων περιορισμών έναντι του θανατηφόρου Κορονοϊού, αναφέρουμε ότι, ακολουθώντας συμβουλή - σύσταση του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, ο Εφημέριος θα βρίσκεται το απόγευμα της Παρασκευής, 5ης Μαρτίου, στον Ναό της Παναγούλας από τις 4 έως τις 6 μ.μ. 

Κατ' αυτό το δίωρο θα μπορούν να προσέρχονται οι Ενορίτες, φέρνοντας τα ψυχοχάρτια, τα πρόσφορα και τα κόλλυβα υπέρ αναπαύσεως των Κεκοιμημένων τους. Κάθε φορά που θα συγκεντρώνονται από 5 έως 9 άτομα θα τελείται Τρισάγιο. Μόλις ολοκληρώνεται το Τρισάγιο, οι Ενορίτες αυτοί θα αποχωρούν από το εσωτερικό του Ναού, μαζί με τα Κόλλυβα που έφεραν κι ευλογήθηκαν. Αμέσως μετά θα εισέρχονται στον Ναό οι επόμενοι 5 έως 9 Ενορίτες και ούτω καθεξής. Τούτο σημαίνει ότι θα τελούνται Τρισάγια καθ' ομάδας. 

Εννοείται ότι άπαντες οι προσερχόμενοι θα κάνουν χρήση μάσκας προσώπου, φορεμένης σωστά.

Θεωρούμε ότι έτσι και η παραδοσιακή Μνημόνευση Ψυχών του Ψυχοπαράσκευου θα τηρηθεί και η ασφάλεια θα θωρακισθεί. Του χρόνου ελπίζουμε να είμαστε καλύτερα, επιστρέφοντας στη γνώριμη κανονικότητά μας!

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου  

Δεν υπάρχουν σχόλια: