e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Live η Κυριακή της Ορθοδοξίας από την Παναγούλα Μπανάτου [21.3.2021, 8.30 πρωί]


Αγαπητοί Φίλοι και Ενορίτες, 

δεδομένου ότι κατά την εφετινή Ευχαριστιακή Σύναξη της Κυριακής Α΄ των Νηστειών ή της Ορθοδοξίας δεν θα μπορέσουν οι πιστοί να εκκλησιασθούν, επειδή η Ζάκυνθος εισήλθε στην κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου έναντι Covid-19, παρέχουμε την δυνατότητα εκ του μακρόθεν εκκλησιασμού στους όπου γης ενδιαφερομένους με την ζωντανή μετάδοση των λειτουργικών δρωμένων από τον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου.

Η τηλε-μετάδοση θα αρχίσει περί τις 8.30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί με την Λιτάνευση των Αγίων Εικόνων περί τις 10.15 το πρωί

Αμέσως μετά θα ανοίξουν οι θύρες του Ναού για την λεγόμενη "ατομική προσευχή", που σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί θα μπορεί για ένα μισάωρο, δηλ. έως τις 10.45, να προσέλθει, τηρουμένων των υγειονομικών προφυλάξεων, για ν' ανάψει το κεράκι του, να προσκυνήσει, να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων και να λάβει αντίδωρο. Όλοι όσοι θα προσέλθουν θα λάβουν (όπως κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας) πλαστικοποιημένο εικονισματάκι ως ευλογία

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να είναι ο τελευταίος εγκλεισμός μας, πριν σημάνει η πολυποθούμενη επάνοδος στα γνωστά της λειτουργικής και κοινωνικής ζωής μας, μακριά από τον ταλανισμό του πανδημικού Λοιμού.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Η τηλε-μετάδοση θα γίνει μέσω του ακόλουθου σύνδεσμου:


Δεν υπάρχουν σχόλια: