e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Η εν Ζακύνθω εκδήλωση για την 157η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 21.5.2021, οι εκδηλώσεις για τα 157 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Tην κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.Μετά από πρόσκληση που απέστειλε ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, στο νησί ήρθαν για τις εκδηλώσεις τέσσερις ακόμα βουλευτές και συγκεκριμένα οι: Νόνη Δούνια, (Α΄ Πειραιώς), Στέλλα Μπίζιου (Λάρισας), Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνίας) και Νεοκλής Κρητικός (Λακωνίας).

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων περιελάμβανε:

Ώρα 10.30 Επίσημη δοξολογία

Ώρα 11.30 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό έγινε επίσημη δοξολογία για την Ένωση της Επτανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, παρόντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, με ολίγους ιερείς λόγω μέτρων έναντι Κορονοϊού.

 Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφώνησε ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, καθηγητής του Γυμνασίου Μαχαιράδου.

Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου (Διοικητήριο).

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Γεώργιος Στασινόπουλος δέχτηκε στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου – Διοικητήριο τις Πολιτικές και Διοικητικές Αρχές.





πηγή: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: