e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Η Συμπρόεδρος του Συμβουλίου των Μετόχων του Μηχανισμού COVAX και Ευρωβουλευτής Δρ Χρυσούλα Ζαχαροπούλου στο Φανάρι

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, 22 Μαΐου 2021, η Εξοχωτάτη Δρ Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμπρόεδρος του Συμβουλίου των Μετόχων του Μηχανισμού Covax. 

Η κ. Ζαχαροπούλου έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για θέματα που αφορούν στην παγκόσμια υγεία και ιδιαίτερα στον Μηχανισμό για την ισότιμη πρόσβαση στον εμβολιασμό για την προστασία από τον κορωνοϊό πολιτών από πτωχές κυρίως χώρες του πλανήτη. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ίδια εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ήταν χρήσιμη μία κοινή έκκληση εκ μέρους του Παναγιωτάτου, του Πάπα Φραγκίσκου και των λοιπών θρησκευτικών ηγετών προς τους Αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών G-20 προς ευαισθητοποίησή τους. 

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη την κ. Ζαχαροπούλου για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της, τονίζοντας, παράλληλα, ότι παρόμοια δήλωση έχει ήδη υπογραφεί πρόσφατα εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με κεντρικό άξονα το μήνυμα «κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρις ότου όλοι είμαστε ασφαλείς».

Στη συνάντηση παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: