e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

"Εγκαρδίως Βαρθολομαίος"


Μετά χαράς ελάβαμε σήμερα ευχαριστήρια επιστολική κάρτα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, απαντητική στις ημέτερες ταπεινές ευχές για τα πρόσφατα Ονομαστήρια και την εφετινή 30ετηρίδα Πατριαρχίας του Πρώτου της Ορθοδοξίας. Οι ευχές μας είχαν εκφρασθεί μες από μιαν Ακροστιχίδα, στην οποία "εγκαρδίως" αναφέρεται και ο Ίδιος στο τέλος του κειμένου της κάρτας.
     Πολύ ενδιαφέρον έχει ότι στην εμπρόσθια πλευρά της κάρτας υπάρχει εκφραστικότατη φωτογραφία του Οικουμενικού Πατριάρχου καθημένου, φέροντος στην αγκάλη αρνάκι, αποτυπωθείσα δε από τον Andrij Krochak στην γενέτειρα Ίμβρο. Αξιομνημόνευτη είναι η πολλά ομιλούσα λεζάντα: "Το γλυκύ της αλόγου κτίσεως εις το Γλυκύ της γλυκείας Πατρίδος Βαρθολομαίων Κωνσταντινουπόλεως και Κουτλουμουσιανού. (Μάϊος 2019)". 


Δεν υπάρχουν σχόλια: