e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Η άφιξη του Προκαθημένου Ουκρανίας στην Ίμβρο για την 60ετηρίδα Ιερωσύνης Βαρθολομαίου

Урочиста зустріч і молитва подяки відбулися в митрополії Імвроса з нагоди візиту Предстоятеля ПЦУ

12 Серпня 2021

12 серпня 2021 р. Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у супроводі архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія, настоятеля храму Малої Софії протоієрея Петра Ландвитовича та диякона Андрія Сидора прибув паромом на о. Імврос.

У порту почесного гостя з квітами зустріли митрополит Імвросу і Тенедосу Кирил, духовенство і почесні парафіяни.

Після цього Предстоятель ПЦУ прибув до кафедрального храму митрополії, де відбулася традиційна урочиста зустріч та подячні молитва (Доксологія).

Митрополит Кирил висловив радість з приводу візиту шанованого гостя з України – Предстоятеля Автокефальної Церкви, з метою відзначити на батьківщині Вселенського Патріарха Варфоломія 60-ліття від дня його дияконської хіротонії.

У виголошеному грецькою мовою слові у відповідь Митрополит Епіфаній подякував митрополиту Кирилу за запрошення і теплу зустріч та висловив духовну радість з приводу участі в молитві та літургії з нагоди ювілею першого серед Предстоятелів Православних Церков.

Після молитви у резиденції Імвроської митрополії продовжилося дружнє спілкування. На пам‘ять про візит Блаженнійший владика подарував владиці Кирилу панагію та книгу про життя Православної Церкви України.

Пресслужба Київської  Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)




















Δεν υπάρχουν σχόλια: