e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Συμπάθεια Οικουμενικού Πατριάρχου για την καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας προς όλους όσοι δοκιμάζονται αυτή την ώρα από την καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στις γειτονικές περιοχές εξέφρασε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν λίγο με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών Αθηναγόρα. 

 Ο Παναγιώτατος ευχήθηκε ο Θεός να προστατεύσει τους κατοίκους των απειλούμενων περιοχών και να ενισχύει τις δυνάμεις πυρόσβεσης ώστε να κατασβέσουν το συντομότερο την πυρκαγιά. Ζήτησε δε από τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο τα αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης της Μητρός Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: