e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος. Ο προχωρημένης ηλικίας Μητροπολίτης, αποφάσισε να θέσει την παραίτηση του στην διάθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και κατά πληροφορίες έγινε δεκτή. 

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος (Αρτέμης) γεννήθηκε το 1934 στη Βρούτση της Αμοργού. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1964 Πρεσβύτερος. Από το 1965 έως την εκλογή του σε Μητρολίτη (2003) υπηρέτησε ως Ηγούμενος της ιστορικής Ι. Μονής της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, την οποία και αναστήλωσε εκ βάθρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: