e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Ίμβρος: Ο Κιέβου Επιφάνιος στο πατρικό σπίτι Βαρθολομαίου και σε συναυλία προς τιμήν του Πατριάρχη [photos]

Το απόγευμα της 13ης Αυγούστου 2021, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το σπίτι του πατέρα του Πατριάρχη, στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι της Ίμβρου.

Ο Πατριάρχης δέχτηκε φιλόξενα τον Μακαριώτατο, διηγήθηκε την ιστορία της οικογένειάς του και έδειξε το μουσείο, το οποίο έστησε στο δωμάτιο όπου κάποτε βρισκόταν το μαγαζί του πατέρα του. Ο Πατριάρχης επίσης παρουσίασε τους καλεσμένους από την Ουκρανία στον αδελφό του και την οικογένειά του, οι οποίοι παραβρέθηκαν και αυτοί στην 60ετηρίδα του.

Ο επικεφαλής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας δώρισε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο μια ουκρανική μετάφραση της βιογραφίας του, που ετοίμασε ο Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Χρυσαυγής, δημοσιεύτηκε μάλιστα από τον εκδοτικό οίκο Spirit and Letter. Η παρουσίαση αυτής της έκδοσης πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου τρέχοντος έτους στον Μητροπολιτικό Οίκο του Κιέβου.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με μια συναυλία δημοτικής και έντεχνης μουσικής, η οποία οργανώθηκε υπαιθρίως σ' ένα από τα υψηλότερα σημεία του νησιού της Ίμβρου, στο πλαίσιο της Πατριαρχικής Επετείου.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ:


































Δεν υπάρχουν σχόλια: