e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Ζακύνθου [video-photos]

Πηγή πληροφοριών, βίντεο και φωτογραφιών: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

Μπορεί η αύξηση των κρουσμάτων να έκανε τη Ζάκυνθο να «κοκκινίσει» στον επιδημιολογικό χάρτη και να ακυρωθεί η παρέλαση, ωστόσο το υπόλοιπο πρόγραμμα εορτασμού τηρείται κανονικά.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες αργά το βράδυ η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ζακύνθου κ. Αικατερίνη Μοθωναίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ζακύνθου κ. Νικήτας Σπίνος, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύσιος Πόθος και ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευάγγελος Αγγελούσης, όπου και αποφασίστηκε να ακυρωθεί η παρέλαση στο νησί για την αποφυγή διασποράς του covid-19.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος με το ιερατείο της πόλης. Σημειωτέον ότι ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ απουσιάζει στην Αθήνα, εξαιτίας μιας επέμβασης που έκανε στα μάτια του.

Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η Αλεξάνδρα Κατσαΐτου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.

Στις 11:00 π.μ. εψάλη επιμνημόσυνη δέηση κι έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων από τις Αρχές, τα σώματα ασφαλείας και φορείς του τόπου, σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:























Δεν υπάρχουν σχόλια: