e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Αρχιερατικά Εσπέρια για την Αγ. Ματρώνα στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ναό της Νέας Ερυθραίας


Με κάθε δυνατή μεγαλοπρέπεια και στο πλαίσιο των προφυλάξεων έναντι του Κορονοϊού έγινε Αρχιερατικός Εσπερινός, το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος στον φερώνυμο περικαλλή Ναό της Νέας Ερυθραίας, όπου εφημερεύει ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωστής, ο Ζακύνθιος. 
    Χοροστάτησε ο νεοχειροτονηθείς Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, παρόντος του οικείου Μητροπολίτου, Σεβ. Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου. 
     Σημειωτέον ότι πριν τον Εσπερινό έγινε στα Προπύλαια του Ναού υποδοχή της ηγιασμένης Χειρός του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και λειψάνων των Αγίων Αναργύρων από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου του Νέου Καμπίων. 
     Μετά τον εσπερινό έγινε μικρή λιτή γύρω από τον Ναό της Εικόνας της Αγίων Ματρώνης και των ιερών Λειψάνων.


































Δεν υπάρχουν σχόλια: